1_400_228Detaliile pot transforma o tinuta banala intr-una plina de rafinament, iar barbatii au la dispozitie o varietate de accesorii pe care le pot combina in cele mai creative moduri pentru a iesi din anonimat si a-si personaliza tinuta.

In ziua nuntii, micile accesorii capata si mai multa importanta, iar mirele trebuie sa acorde o atentie deosebita alegerii lor. Dar oare cati miri stiu ce pot alege pentru a infrumuseta costumul de ginere fara a exagera si fara a cadea in capcana bijuteriilor efeminate?

Iata accesoriile care, alese cu atentie si bun gust, vor transforma orice mire intr-un print demn de mana printesei pe care urmeaza sa o duca la altar.

Vesta
Vesta este un accesoriu obligatoriu in cazul tinutelor formale, exceptie facand smokingul, care se poarta fara vesta. Aceasta are rolul de a pastra eleganta tinutei atunci cand renunti la sacou si trebuie asortata cu accesoriul de la gat, fie ca acesta este un papion, o cravata, o lavaliera sau o esarfa. Atunci cand este purtata pe sub frac, vesta trebuie sa fie alba. In cazul celorlalte tipuri de jachete, vesta poate fi asortata cromatic cu restul costumului sau poate fi in contrast cu acesta. Materialul din care este facuta vesta poate fi acelasi cu al jachetei sau poate fi aleasa o tesatura de o grosime asemanatoare.

Cravata

Accesoriu nelipsit dintr-o tinuta de minima eleganta, cravata poate face parte si din tinuta mirelui, fiind unul dintre elementele care pot exprima personalitatea barbatului. Designerul Alexandru Ciucu le recomanda mirilor cravata ingusta, dar poti opta si pentru varianta clasica, mai lata. O cravata asortata la camasa, costum sau jacheta da un aspect omogen tinutei. O cravata de alta culoare decat a costumului sau in dungi va crea un aspect nonconformist.

Cravata se poarta la sacouri clasice, costume smart-chic sau elegante.

Papionul

Papionul, o varianta mai eleganta a cravatei, ii pune in dificultate inca din 1894 pe barbatii care nu stiu sa faca nodul. Varianta moderna a papionului are nodul deja facut, fiind mai simplu de prins la gat, insa atunci cand vrei sa impresionezi, cumpara-ti un papion fara nod si invata sa il legi singur. In ce priveste cromatica, fracul “cere” papion alb, iar smokingul papion negru. Variantele de papion viu colorat, gri sau imprimat pot fi purtate si ziua, la evenimente mai putin formale.

Indiferent de culoare, papionul confera un aer aristocratic si festiv.

Papionul se asorteaza cu braul si se poarta la camasile fara nasturi la guler.

Lavaliera

Lavaliera este un accesoriu modern foarte apreciat in tinuta de ocazie a barbatilor. Se poarta numai cu vesta si ofera un aer sobru, de o eleganta desavarsita, mai ales daca este purtata cu o camasa cu guler dublu. Poate fi asortata cromatic la vesta sau costum, avand aceeasi culoare sau o culoare diferita. De exemplu, o lavaliera lila se potriveste de minune unei veste albe, iar la o vesta ivoare o lavaliera grena va atrage privire admirative.
Acul de cravata

Acul de cravata este un accesoriu care ofera eleganta si denota atentie la detalii, infrumusetand cravata si aspectul intregii tinute asa cum o brosa imbogateste tinuta unei doamne.
Butonii

Un alt accesoriu specific masculin care denota eleganta si atentie la detalii, adaugand rafinament oricarei tinute, fie ca este business, fie ca este formala. Butonii se asorteaza cu acul de cravata sau cu nasturii camasii si pot fi purtati atat la mansetele duble, cat si la cele simple cu “colt taiat”. Varietatea butonilor este covarsitorare: din piele, din material textil, din otel sau metale pretioase, colorati si decorati cat mai divers, cu pietre pretioase sau semipretioase – exista butonii potriviti pentru orice gust si orice ocazie.  
Braul

Braul este accesoriul specific fracului si smokingului, fiind intotdeauna asortat cu papionul – brau alb la frac si negru sau de culoare inchisa in cazul smokingului.

Un brau autentic se infasoara in jurul taliei de cateva ori si gata! Dar acestea sunt relativ greu de gasit, iar daca optezi pentru un brau modern, reglabil, care se leaga la spate, trebuie sa ai grija ca sistemul de inchidere trebuie sa fie destul de ferm cat sa nu permita deschiderea inoportuna a braului.

Evident, cureaua nu mai are ce cauta in “peisaj”!

Accesorii extravagante – jobenul, esarfa, manusile

Exista miri extravaganti si nonconformisti care nu se vor multumi cu un simplu costum de mire conventional, ci vor dori sa poarte accesorii inedite. Pentru ei exista esarfa, jobenul, manusile, iar lista poate continua.

La o nunta mai putin formala, alegerea unei esarfe ca accesoriu al unui sacou casual sau combinata cu un costum smart-chic va conferi mirelui un aspect modern.

Lista accesoriilor este cu siguranta mai lunga, iar in functie de personalitatea si creativitatea fiecarui barbat, posibilitatile de a le combina cu stil sunt infinite.

  • Familia este cea mai de seama scoala in formarea caracterului.

    autor: Samuel Smiles
  • O casatorie de succes necesita sa te indragostesti de mai multe ori , de fiecare data de aceeasi persoana.

    autor: Mignon McLaughlin
  • Dragostea este o floare care devine fruct prin casatorie.

    autor: Provern finlandez