1_400_25O nunta africana, indiferent de religia care adaposteste juramintele, simbolizeaza in primul rand unirea a doua persoane si in acelasi timp unirea familiilor sau chiar a triburilor din care provin viitori soti. Conceptul de familie descrie una dintre ideile unificatoare prin care se remarca continentul african. Exista peste 1 000 de nuclee culturale in Africa si fiecare cultura, fiecare trib isi are propriile traditii de nunta, multe dintre ele avandu-si radacinile cu sute sau chiar mii de ani in urma. Toata aceasta diversitate sta sub semnul distinctiei religioase, caci "continentul negru" adaposteste laolalta crestini, hindusi, musulmani sau evrei. 

In multe parti ale Africii fetele sunt pregatite de mici pentru a deveni sotii, iar aceasta indeletnicire este luata cat se poate de in serios, atata vreme divorturile sunt o raritate in aceasta parte a lumii. Printre primele tehnici in care sunt initiate tinerele femei este cea a limbajului cifrat, cu ajutorul caruia femeile maritate pot discuta intre ele, fara ca sotii lor sa aiba habar despre ce vorbesc. Importanta vietii de familie este atat de importanta in cadrul societatilor mai mici, incat in multe cazuri fetitele sunt logodite chiar inainte sa se nasca. De regula, nuntile africane dureaza cateva zile, insa durata petrecerii este conditionata de zona geografica si de cultura in cadrul careia se desfasoara. 

Săritul peste mătură este unul dintre obiceiurile de la nunta din Africa de vest. Mătura, în Asante şi în alte culturi Akan, are valoare spirituală şi simbolizează alungarea spiritelor rele. Măturile erau ţesute deasupra capului mirilor, pentru a alunga spiritele. Cuplul trebuia sa sară, la sfârşitul ceremoniei, peste mătură. Obiceiul are o nouă semnificaţie, odată cu aducerea sclavilor africani în America. Sclavii nu aveau dreptul de a se căsători legal, însă ritualurile de căsătorie aveau un loc foarte important în comunităţile lor. După rostirea jurămintelor, în prezenţa martorilor, mirii săreau peste coada măturii, astfel că această practică a devenit una de recunoaştere între organizaţiile de sclavi, iar săritul măturii este un obicei practicat şi azi de tinerii americani negri. 

1. În unele sate din Africa, tinerii însurăţei îşi petrec noaptea nunţii în trei. Una dintre bătrânele satului, deseori una dintre soacre, îi însoţeşte pe tineri în dormitor pentru a certifica virginitatea miresei şi a-i explica ce are de făcut pentru a-şi satisface soţul. Daca "martora" consideră că mireasa este "experimentată", poate susţine că aceasta din urmă nu a fost virgină şi poate cere anularea căsătoriei.

  • Cea mai inalta fericire de pe pamant este casatoria.

    autor: William Lyon Phelps
  • Casatoria este fara indoiala, starea de perfectiune sociala.

    autor: Napoleon Bonaparte
  • O casatorie de prima clasa este asemeni unui hotel de clasa : ceva scump dar care merita.

    autor: Mignon McLaughlin