Aranjamente floraleFie ca este vorba despre decorarea cotidiana a casei, despre sarbatorile de sfarsit de an sau despre sosirea primaverii, orice ocazie este binevenita pentru crearea unor aranjamente florale. De la alegerea florilor si a accesoriilor pana la alegerea vazei, de la modalitatea de a pregati tijele pana la realizarea aranjamentului este un proces intreg, iar fiecare detaliu merita toata atentia pentru ca produsul final sa fie unul reusit.

Totul despre cele mai reusite aranjamente florale

Primul pas in realizarea aranjamentelor florale il reprezinta alegerea formei si a stilului acestuia. Chiar inainte de a culege sau de cumpara florile este bine ca acest detaliu sa fie analizat cu atentie. In acest sens, poate fi vorba despre un aranjament clasic sau unul modern cu fire care sa depaseasca marimea florilor, despre un buchet rotund traditional sau modernizat cu diverse accesorii, despre o compozitie florala rafinata etc. Este bine de stiut ca un aranjament floral nu consta in aruncarea unei gramezi de flori intr-o vaza banala. Ar fi bine ca mai degraba sa va inspirati din fotografiile regasite prin magazine specializate sau pe internet ori sa va puneti imaginatia la treaba pentru a obtine un produs inedit.

Urmatorul pas in realizarea aranjamentului il reprezinta alegerea florilor si a altor verdeturi (frunze, ramuri) care intra in compozitia acestuia. Chiar daca este vorba despre flori culese din gradina, din natura sau despre flori cumparate de la florarie, acestea au un rol important. Pentru inceput trebuie ales numarul acestora; uneori ajung cateva flori (un numar impar) pentru a realiza o compozitie simpla, alteori este nevoie de un numar mai mare de flori pentru a realiza un buchet rotund sau o jerba. Dupa alegerea numarului este importanta alegerea culorii florilor; in acest sens, poate fi realizat un aranjament monocrom din mai multe tipuri de flori sau se poate opta pentru o gama pastelata ori pentru crearea contrastelor. Urmeaza alegerea celorlalte elemente care se pot adauga langa flori cum ar fi frunzele. Fara exceptie, acestea sunt indispensabile intr-o compozitie florala deosebita, deoarece doar florile singure nu sunt suficiente. Asadar, pe langa flori se mai folosesc frunze de eucalipt sau frunze exotice, frunze de iris sau oricare alt tip de frunze care ar putea oferi aranjametului un aspect placut. Se mai practica, de asemenea, adaugarea unor crengute de salcie sau a celor de fructe de padure (de exemplu mur).

Urmeaza alegerea vazei sau a oricarui recipient adaptat stilului aranjametului floral. Acest obiect trebuie ales in armonie cu aranjamentul floral proiectat, urmarind mai ales coloristica (culoarea acestuia trebuie sa puna in evidenta culoarea florilor). In principiu, compozitia florala trebuie sa fie inca o data si jumatate mai inalta decat vasul sau recipientul care o contine. Se poate folosi, de exemplu, o vaza clasica pentru o jerba, o vaza cilindrica sau patrata pentru un buchet rotund sau un recipient improvizat (din ce in ce mai la moda, se folosesc sticle simple colorate sau sticle transparente pictate sau decorate, borcane transformate in cos de rachita sau intr-un anume fruct sau leguma etc).

Ultimul pas il reprezinta crearea aranjamentului floral tinand seama mai ales de aspectul sau estetic, iar ulterior este bine sa fie gasite solutii potrivite pentru conservarea acestuia pentru o perioada de timp cat mai mare posibil.

  • Sfatul meu este sa te casatoresti. Daca vei avea o nevasta buna, vei fi fericit; daca nu, vei deveni filosof.

    autor: Socrate
  • O casatorie de succes necesita sa te indragostesti de mai multe ori , de fiecare data de aceeasi persoana.

    autor: Mignon McLaughlin
  • Dragostea este o floare care devine fruct prin casatorie.

    autor: Provern finlandez