1_400_162Arhipelagul Guadelupa este pozitionat in partea estica a Caraibelor, fiind un "departament de peste mari" al Frantei (departement d'outre-mer sau DOM). Deoarece Guadelupa este una dintre cele 26 de regiuni ale Frantei de peste mari, ea este considearata parte integrala a Republicii Franceze si implicit a Uniunii Europene.

    Arhipelagul Guadelupa contine doua insule principale Basse-Terre si Grande-Terre, separate printr-un canal ingust numit "raul sarat" si cateva insule mai mici, adiacente, precum Insula La Desirade, Insula Marie-Galante sau Insulele Les Saintes. Basse-Terre are un relief abrupt vulcanic, punctul culinant fiind reprezentat de vulcanul Soufrière aflat inca in activitate, cu o inaltime de 1467m.


    Cu toate ca este o zona exotica, in Guadelupa nu o sa gasiti nicio statiune exclusivista, ci, din contra, veti putea experimenta modul de viata al localnicilor si veti avea ocazia sa gustati din senzationala bucatarie creola. Daca veti ajunge aici, o sa aveti de asemenea si oportunitatea de a cunoaste capitala, Basse Terre, un oras modern, care pastreaza insa aroma unei alte epoci.

  • Casatoria : este ceea ce numesc vointa a doua persoane de a creea una care este deasupra celor care au zamislit-o

    autor: Friedrich Nietzsche
  • O femeie frumoasa place ochilor, o femeie buna place inimii; una este o bijuterie, cealalta este o comoara.

    autor: Napoleon
  • O casatorie de prima clasa este asemeni unui hotel de clasa : ceva scump dar care merita.

    autor: Mignon McLaughlin