1_400_165Spectacolul vizual oferit de unul din cele mai frumoase orase ale lumii este cu siguranta o alegere inspirata pentru luna de miere. Aici vei gasi elementele perfecte pentru un sejur in doi si vei fi cucerit de complexitatea acestei metropole cosmopolite.Capitala provinciei Catalonia si port cheie al Mediteranei, Barcelona ocupa o pozitie privilegiata pe costa de NE a Peninsulei Iberice. Orasul este recunoscut ca un “Oras Global” datorita importantei pe care o are in economie, comert, educatie, mass-media, turism, arta si cultura. 
 

Barcelona ocupa locul 4 in topul celor mai vizitate orase ale Europei fiind renumit pentru multitudinea de atractii turistice si de accea daca vizitezi Barcelona vei avea parte de o experienta de neuitat.  Te vor impresiona cu siguranta muzeele si catedralele, creatiile unor personalitati culturale precum Gaudi, Joan Miro sau Tapies, monumentele, minunile arhitecturale, plajele insorite dar si viata de noapte si atmosfera de oras turistic care nu doarme niciodata.

Clima mediteraneana, cu veri calde si insorite si ierni blande si umede, cu aproximativ 300 de zile cu soare intens, avand o medie de 11 ore de soare pe zi in timpul verii. Umiditatea se afla undeva in jur de 70%. Temperatura apei este de regula mai mare decat cea a aerului, situandu-se undeva in jur de 21 °C in iunie si octombrie, iar in august atinge 25 °C. Astfel ca daca te decizi sa vizitezi Barcelona cu siguranta vremea este de partea ta oferindu-ti cat mai multe zile insorite si vreme buna pe tot parcursul anului.

Ce nu trebuie sa ratezi cand vizitezi Barcelona

 

Fa o plimbare de mana cu iubitul pe strada cea mai aglomerata si plina de viata din Barcelona, "Las Ramblas". Aici veti gasi unele din cele mai faimoase localuri ale orasului, vei lua parte la spectacole intretinute de mimi si statui umane si vei putea vizita monumentul lui Columbus, Gran Teatre del Liceu, piata "de la Boqueria", mozaicul "miro", Biserica Betleemului si portul.

Sagrada Familia - considerata simbolul orasului si o mostenire valoroasa a "modernismului", catedrala este piesa de rezistenta a lui Antonio Gaudi. Cele 18 turnuri magnifice ale catedralei inca neterminata se inalta pana la 170 m, iar incarcatura de sculpturi pare sa insufle viata piatrei. Trebuie neaparat sa vizitezi catedrala pe timpul serii, cand este luminata si te vei convinge de ce majoritatea turistilor spun ca pare construita din oase. Pentru a urca in turn pretul este de 2,5 euro iar intrarea consta 12 euro. Catedrala este o capodopera ce imbina stilului gotic si Art Nouveau cu coloane structurale ambitioase si arcuri, astfel incat este un obiectiv turistic ce nu trebuie ratat.

Park Guell - este cel mai faimos parc din Barcelona, creat de Antonio Gaudi ce a fost declarat Patrimoniu Mondial de catre UNESCO.

Catedrala Barcelona - ce domina inima orasului vechi este o alta capodopera elaborata si  gratioasa a stilului gotic.

Barri Gotic - nucleul Barcelonei medievale. Aici poti gasi o multitudine de cladiri medievale gotice datand din secolul XIV si XV, un labirint de strazi intunecate interconectate unde poti descoperi baruri, cafenele, precum si cele mai ieftine unitati de cazare din oras. Ajuntament si Palau de la Generalitat sunt doua din cladirile cele mai semnificative ale orasului ce se afla tot in acesta zona.

  • O casatorie de succes necesita sa te indragostesti de mai multe ori , de fiecare data de aceeasi persoana.

    autor: Mignon McLaughlin
  • Casnicia este o arta : trebuie sa o creezi din nou in fiecare zi.

    autor: Rabindranath Tagore
  • Sfatul meu este sa te casatoresti. Daca vei avea o nevasta buna, vei fi fericit; daca nu, vei deveni filosof.

    autor: Socrate