In vremuri stravechi aproape orice putea fi considerat ca fiind prevestitor de rele. De aceea miresele foloseau plante, cunoscute pentru protectia pe care o puteau asigura impotriva relelor. Ele erau prinse pe imbracamintea miresei, din cap pana la picioare, facand-o sa arate mai mult ca o salata asortata umblatoare. Mai tarziu, plantele au inceput sa fie inlocuite cu flori, doar din simt estetic, si sa se mute de pe vestminte pe buchetul de mireasa.
Astfel buchetele de mireasa au devenit un accesoriu obligatoriu pentru miresele din zilele noastre.
Printi si printese, regi si regine, imparati si imparatese... toate ne duc cu gandul la povesti si la visele din copilarie.
Toate ne-am gandit macar o data cum e sa fii printesa.
Nuntile regale sunt cele mai mediatizate si mai discutate subiecte: ce rochie a avut mireasa, ce coafura, cati invitati sau cat de mult a costat nunta.
Astfel, am facut o selectie cu cele mai intereasante buchete de mireasa, avute de printese de-a lungul istoriei.
De exemplu, buchetul printesei Diana, alaturi de rochia de mireasa, a facut cele mai mari furori. Ani intregi s-a discutat si se mai discuta inca pe seama lor si au servit ca sursa de inspiratie pentru foarte multe mirese.
Buchetul printesei a avut 107 cm lungime si 38 cm latime.
Designerii rochiei de mireasa, David si Elizabeth Emanuela au cerut ca printesa sa aiba un buchet cat mai mare pentru a nu fi umbrit de amploarea rochiei.
Buchetul tip cascada a fost realizat din: gardenii, Stephanotis, frezii, orhidee Odontoglossum, lacrimioare, trandafiri Earl Mountbatten, iedera, Tradescantia, mirt.
Domnisoarele de onoare au purtat rochii galbene, asemenea nuantelor din buchet.
Va prezentam mai jos alegerile in materie de buchete de mireasa facute de printese si regine din toata lumea