1_18Culoarea este pe val, daca putem folosi o exprimare atat de abstracta pentru a descrie fenomenul din acest sezon. Si nu numai pentru moda destinata femeilor. Colectiile Lacoste, Calvin Klein, Alessandro dell’Acqua, Ralph Lauren, pana cand si clasicul Armani au mizat pe cel putin cateva piese colorate pentru linia masculina. Nu e de mirare, prin urmare, ca transferul de inspiratie s-a produs fara intarziere in domeniul rezervat costumului de nunta. Si, printre piesele cele mai « afectate » de metamorfoza estivala regasim, bineinteles, binecunoscuta vesta masculina.

Alege o culoare intensa pentru a-ti evidentia trasaturile, si profita de aceasta pentru a-ti evidentia calitatile fizice. Opteaza pentru verde (foto 1) pentru a evidentia ochii verzi sau caprui sau pentru albastru (foto 2) pentru ochii albastri sau negri. Roz foncé (foto 3) este ideal pentru o piele maslinie, iar visiniul aubergine (foto 4) pentru piele deschisa, dar si un bronz uniform sau o nuanta de beige inchis.

Daca ne gandim la textura, pretiozitatea este conferita de alegerea unui material precum matasea tesuta (prezenta in toate cele 4 exemple de mai sus), insa tesatura poate atinge standarde superioare de finete si in lucratura altor materiale, precum bumbacul sau lana virgina, extra-fina. De asemenea, un astfel de material este mai avantajos din punct de vedere economic.

    Am inceput prin a vorbi despre culoare, insa, indiferent de nota cromatica aleasa, grafismul a fost propus de designeri anul acesta pentru a scoate din anonimat orice nuanta sau non-culoare. Detaliul imprimeului consta in lucratura extrem de fina, urmand diverse modele, regulate (foto 5) sau abstracte (foto 6), geometrice (foto 7), de o amplitudine mai mica sau mai mare. Dupa cum poti observa, nuante neutre precum auriu sau gri petrol (foto 8) si non-culorile pot servi drept sevalet pentru e concentra atentia asupra grafismului in sine. Cu toate acestea, cum am vazut in primele patru exemple, culoarea si imprimeul nu se exclud reciproc, ci, din contra, concura in obtinerea unui look elegant, ingrijit, potrivit cu solemnitatea ocaziei.

  • Cea mai inalta fericire de pe pamant este casatoria.

    autor: William Lyon Phelps
  • Casnicia este o arta : trebuie sa o creezi din nou in fiecare zi.

    autor: Rabindranath Tagore
  • Dragostea este o floare care devine fruct prin casatorie.

    autor: Provern finlandez