asa_400Orice cuplu de tineri ce decid a-si uni destinele pentru totdeauna, isi doreste ca petrecerea nuntii sa fie una de neuitat.
Un moment important al unei astfel de seri este fara indoiala acela al dansului de deschidere – dansul mirilor.

Inca din cele mai vechi timpuri, din momentul in care o casatorie era celebrata printr-o petrecere cu fast, dansul mirilor a fost unul dintre principalele momente ale petrecerii respective.  Acest dans al mirilor este o preluare a unui moment important din cadrul petrecerilor mai marilor vremurilor trecute.

Mai exact, in balurile si petrecerile de la curtile domnesti sau de la curtile boierilor, exista un invitat de rang inalt care executa un dans special pentru a deschide petrecerea. Era obiceiul fie de a incepe singur sa danseze, apoi sa-i invite pe toti cei prezenti la dans, fie sa invite o domnisoara distinsa pentru a descreti atmosfera, urmand ca intr-un moment foarte bine stabilit, persoana de rang inalt sa faca o invitatie generala catre toti pentru a iesi la dans.

Astfel s-a transferat acest obicei si in cadrul petrecerilor de nunta. Mirele isi invita aleasa inimii sa danseze doar ei pentru intaia oara un dans romantic, in care sa se tina la piept, ca semn a unei uniuni puternice care nu se poate sfarama, urmand ca la sfarsitul dansului, mirele, alaturi de proaspata lui sotie, sa faca o invitatie catre toti cei prezenti pentru a se prezenta pe ringul de dans si a incepe la propriu petrecerea de nunta.

Numai ca, pentru a fi un dans reusit, pentru a fi un inceput de petrecere perfect, cei doi tineri insuratei trebuie sa urmeze  cursuri pentru  dansul mirilorIn urma acestor cursuri, alaturi de profesorul lor de la scoala de dans, vor stabili stilul de dans ales, vor stabili coregrafia care sa ii puna in evidenta pe ambii soti!

  • Casatoria este ultima noastra sansa de a ne maturiza.

    autor: Joseph Barth
  • O casatorie de prima clasa este asemeni unui hotel de clasa : ceva scump dar care merita.

    autor: Mignon McLaughlin
  • O femeie frumoasa place ochilor, o femeie buna place inimii; una este o bijuterie, cealalta este o comoara.

    autor: Napoleon