1_400_167Una dintre cele mai fascinante si frumoase destinatii pentru luna de miere, Egiptul este unul dintre locurile despre care, cu cat afli mai multe cu atat vrei sa stii mai multe. Desi poti vizita Egiptul de zeci de ori intr-o viata, despre calatoriile in Egipt poti vorbi cel mai putin. Cum sa iti imaginezi, atunci, o luna de miere in Egipt?

Egiptul este taramul unde luna de miere este vesnica, este locul unde mergi de fiecare data cu rasuflarea taiata, este locul pe care astepti sa il revezi de parca nu ai mai fi fost nicicand. Egipt este un taram de vis unde te poti indragosti iar si iar, strabatut de acelasi fior inconfundabil al primei iubiri.

Egiptul este o tara araba in nordul Africii si Orientul Mijlociu, limitata la nord de Marea Mediterana, la est de Fasia Gaza, de Israel, de Golful Aqaba (prin intermediul caruia are contact cu Iordania și cu Arabia Saudita) si de Marea Rosie, la sud de Sudan, iar la vest de Libia. Capitala Egiptului este Cairo. Alte orase importante ale Egiptului sunt Alexandria, al-Mansurah, Aswan, Asyut, El-Mahalla El-Kubra, Giza, Hurghada, Luxor, Kom Ombo, Port Safaga, Sharm el Sheikh, Shubra-El-Khema si Suez. Pe teritoriul Egiptului se intind si parti din desertul Sahara si desertul Libian. Aici se gasesc oaze, printre care se afla Bahariya, Dakhleh, Farafra, Kharga sau Siwa. Clima Egiptului este subtropicala pe litoralul Marii Mediterane si in Delta Nilului, cu valori medii ale temperaturii de 16 °C iarna și 24 °C vara. Precipitatiile sunt scazute si cad indeosebi iarna. La sud de capitala, clima este tropical-desertica, aproape fara precipitatii si cu temperaturi crescute. Moneda nationala este lira egipteana, cu subdiviziunea piastru. Religia oficiala a Egiptului este cea islamica.

  • Casatoria este ultima noastra sansa de a ne maturiza.

    autor: Joseph Barth
  • Casnicia este o arta : trebuie sa o creezi din nou in fiecare zi.

    autor: Rabindranath Tagore
  • O femeie frumoasa place ochilor, o femeie buna place inimii; una este o bijuterie, cealalta este o comoara.

    autor: Napoleon