FlorarieFlorile reprezinta o parte din frumusetea, gingasia, culoarea din viata oamenilor. Importanta lor este data mai ales de faptul ca oamenii aleg sa le foloseasca in momente importante din viata, pentru a marca atat bucuria (nunta, botez, aniversare, diverse ceremonii), cat si tristetea (inmormantare). Oricare ar fi motivul, florile reprezinta diverse simboluri in care oamenii cred si pe care le perpetueaza zi de zi.

De ce oamenii apeleaza tot mai des la o florarie?

De cele mai multe ori, oamenii apeleaza la magazine speciale de unde se pot achizitiona diverse specii de plante si unde au ocazia de a alege intre diverse tipuri de aranjamente florale. O florarie pune la dispozitia clientilor nu numai florile in forma lor naturala, ci si servicii legate de conservarea florilor vreme indelungata sau de aranjarea lor in diverse combinatii pentru a obtine efecte vizuale cat mai placute. Fie ca este vorba de magazine de flori in diverse spatii comerciale, fie ca este vorba de magazine de flori online, acestea ofera o gama variata de flori si incearca sa personalizeze fiecare comanda in functie de cererea clientilor.

Pentru gasirea celor mai bune solutii, in florarii lucreaza, de regula, oameni pasionati de flori, fie ca au urmat cursuri de specializare in domeniu, fie ca fac acest lucru din pura pasiune. Florarii exerseaza o activitate de tip artizanal, fiind in contact cu flori si cu plante taiate sau nu. Acestia pot lucra intr-un spatiu comercial, la un raion specializat in cadrul unui magazin mai mare sau intr-o firma care se ocupa de decoratii. Pe langa asigurarea receptiei, florarii se asigura de conservarea si intretinerea plantelor si realizeaza aranjamente florale pe care le vand apoi publicului.

Florarii se aprovizioneaza de la horticultori sau de la engrosisti; ocupatia lor este data de realizarea buchetelor sau de a informarea clientilor cu privire la caracteristicile plantelor sau florilor. Din acest motiv, denumirea initiala a florarilor a fost de „buchetieri”, deoarece pe vremuri acestia vindeau mici buchete de flori in piete. Florile pe care florarii le folosesc pentru crearea buchetelor pot fi naturale sau artificiale. Pentru ca le pastreaza in florarie inainte de a le vinde, florarii trebuie sa se asigure ca florile achizitionate de la horticultori sau engrosisti sunt in conditii bune in ceea ce priveste temperatura, umiditatea sau lumina si trebuie sa le stie fiecareia in parte denumirirle. Mai mult decat atat, personalul care lucreaza intr-o florarie trebuie sa stie cum sa ingrijeasca florile si celelalte plante din momentul achizitionarii pana in momentul in care le vinde mai departe; trebuie sa cunoasca procedurile de conservare a florilor taiate, sa aranjeze produsele in magazin astfel incat sa atraga clientii, sa evalueze si sa gestioneze stocurile, sa stie cum sa asocieze florile pentru a crea buchete unice etc.

Am precizat mai sus ca buchetele pot fi realizate din flori naturale sau din flori artificiale. Acestea din urma sunt, de regula, evitate de clienti, insa utilitatea lor este in unele cazuri de necontestat. De-a lungul timpului, aranjamentele din flori artificiale au folosit mai ales la decorare. Aparute initial in Orientul Mijlociu, apoi raspandite in Europa in secolele XV-XVI, florile artificiale prezinta o varietate crescuta, iar florariile profita de intretinerea lor cu usurinta si mizeaza uneori pe frumusetea pe care o pot da diverselor aranjamente florale (de multe ori, florile naturale si cele artificiale sunt combinate pentru un plus de frumusete).

  • Casatoria : este ceea ce numesc vointa a doua persoane de a creea una care este deasupra celor care au zamislit-o

    autor: Friedrich Nietzsche
  • Casatoria este fara indoiala, starea de perfectiune sociala.

    autor: Napoleon Bonaparte
  • Casnicia este o arta : trebuie sa o creezi din nou in fiecare zi.

    autor: Rabindranath Tagore