flori Florile ne permit exprimarea sentimentelor, pot binedispune prin culoarea si aroma lor, pot evidentia, pot conferi senzualitate si feminitate, fiind folosite cu drag de miresele care le aduna in buchetul de nunta.

   Trandafirul este cea mai utilizata floare in buchetele de mireasa. Fie ca alegeti unii rosii, pentru a simboliza dragostea, fie ca optati pentru unii albi, majoritatea mireselor ii aleg datorita aspectului si parfumului lor imbietor. Cu toate acestea, stiai ca in lume exista peste 400 de specii de trandafiri? Sau ca in Roma antica, uleiul de trandafiri se platea cu de sase ori greutatea sa in aur? Trandafirul este de departe cea mai veche si mai cunoscuta planta ornamentala. Originea trandafirului se pierde inainte de antichitate, undeva la granita dintre istorie si mitologie. In plus, se spune ca aceasta floare s-a nascut din aceeasi spuma alba a marii din care a luat fiinta si Venus, zeita dragostei.

 flori    Crinul este deasemenea o planta foarte frumos mirositoare, foarte colorata si des utilizata in buchetele de nunta. Unii specialisti sustin ca este cea mai veche floare cultivata de om, "prietenia" datand de cel putin cinci milenii, fiind chiar mai veche decat cea cu trandafirul. Ca element decorativ, crinul apare pe obiectele de cult si pe podoabe, reprezentand in antichitate speranta, puritatea si triumful. Impreuna cu trandafirul si cu laurul, era folosit la greci si romani pentru incununarea fruntilor invingatorilor. Cateva milenii mai tarziu crinul a devenit simbolul regalitatii in Franta.

  Frezia, in comparatie cu lunga istorie de cultivare si hibridare a unor flori, frezia este destul de recent aparuta; numita dupa medicul german Friedrich Heinrich Theodor Freese, floarea in forma de clopot cu miros de citrice, simbolizeaza nevinovatia, increderea, dulceata si prietenia. Frezia alba- este o floare de primavara, cu un aspect impecabil si un parfum delicat, rafinat. Frezia alba creste toamna si iarna si infloreste primavara si vara; frunzele, de obicei, sunt in pozitie verticala si sunt in forma de sabie. Florile sunt in mare parte in forma de pilnie, 20-30 mm lungime, si sunt aproape actinomorphic (radial simetrice, adica divizibile in doua jumatati identice). Frezia alba creste in solurile nisipoase sau pietroase printre dune sau la margini de padure, de obicei in umbra de lumina, de asemenea, creste si in locuri umede in apropierea apei, in principal, de-a lungul coastei. Freesia vine dintr-o familie de aproximativ 65 de genuri si 1 800 de specii distribuite in intreaga lume.

   Orhideele sunt tipul de flori de lunga durata si, in special flori elegante, ceea ce le face cadoul perfect pentru multe ocazii. Aspectul lor gratios atrage atentia imediat, si reputatia lor ca si flori exotice si neobisnuite evoca un sentiment de rafinament si inocenta. Astazi, orhideele sunt in general considerate o frumusete rara si delicata. Printre multe tipuri diferite de flori, orhideea detine un loc special, ca fiind una dintre cele mai ademenitoare si captivanta floare, pentru persoanele special din viata dvs.

 

  • Casatoria : este ceea ce numesc vointa a doua persoane de a creea una care este deasupra celor care au zamislit-o

    autor: Friedrich Nietzsche
  • Casatoria este fara indoiala, starea de perfectiune sociala.

    autor: Napoleon Bonaparte
  • O femeie frumoasa place ochilor, o femeie buna place inimii; una este o bijuterie, cealalta este o comoara.

    autor: Napoleon