Formatie de nuntaMuzica pentru nunta este unul dintre aspectele importante care pot transforma evenimentul intr-un succes total sau intr-un esec. Aceasta trebuie sa se adapteze atat gusturilor mirilor, cat si ale invitatilor, tineri si mai putin tineri, care urmaresc sa se distreze si sa se simta bine. Pentru crearea unei ambiante cel putin placute, este bine sa se realizeze un amestec de gusturi muzicale, motiv pentru care este indicata apelarea la serviciile profesionaliste ale unui DJ sau ale unei formatii. De asemenea, exista si posibilitatea combinarii celor doua: o formatie de nunta si un DJ cu care sa colaboreze pe parcursul intregului eveniment. Astfel de specialisti trebuie sa asigure animarea evenimentului printr-o muzica de calitate, indispensabila unui ring de dans plin cu invitati care sa danseze toata noaptea.

Totul despre cum angajam o formatie de nunta

Pentru a alege intre cele doua, un DJ sau o formatie de nunta, este nevoie sa luati in calcul cateva aspecte.

Un DJ vine cu propriul sau material si cu muzica proprie. Misiunea sa este de a face toti invitatii, indiferent de varsta, sa danseze si sa creeze o ambianta placuta. Pentru alegerea celui potrivit, este recomandat sa il fi vazut macar o data intr-o discoteca sau sa va fie recomandat de prieteni sau cunostinte. Printre celelalte lucruri pe care este bine de stiut despre el s-ar putea numara timpul pe care il aloca evenimentului si stilul ales, ce genuri de muzica promoveaza, cat timp ii ia sa isi instaleze sistemul avand in vedere ora de incepere a evenimentului, daca foloseste microfon pentru animarea invitatilor, care sunt tarifele standard si ce tarife aplica pentru timpul suplimentar din afara programului etc. Un DJ isi arata profesionalismul si prin stabilirea mai multor intalniri inainte de marele eveniment in care pot fi discutate diverse aspecte (de exemplu, este bine ca acesta sa aiba dinainte o lista cu gusturile muzicale ale participantilor).

Pentru alegerea unei formatii apar, de regula, aceleasi intrebari ca in cazul alegerii unui DJ. O formatie poate insemna un punct de legatura intre generatii daca muzica pe care o canta traverseaza deceniile (de la anii 30 la anii 80 si pana in prezent). Acest lucru aduce o nota calduroasa, de armonie serii evenimentului. O astfel de alegere se adapteaza tuturor temelor, gusturilor si nevoilor avute pentru un astfel de eveniment special. Pentru aceasta, o formatie poate difuza muzica incet, in surdina pentru a nu acoperi discutiile invitatilor de la mese, poate da petrecerii aspectul de seara dansanta cantand toate tipurile de muzica (disco, rock, techno, muzica orientala, populara etc), va poate insoti pe parcursul zilei in diverse momente esentiale marcate de respectarea traditiilor si poate canta atat in aer liber, cat si in interior.

O formatie de acest fel este, de regula, alcatuita dintr-o cantareata sau un cantaret si instrumentisti (chitarist, basist, saxofonist, percutionist etc).

Preturile impuse pentru un eveniment atat de important sunt pe masura si variaza foarte mult in functie de anumiti parametri. Oricum, este important ca aspectul muzical in vederea organnizarii nuntii sa fie discutat din timp pentru a fi siguri ca gasiti pe cineva disponibil, dar si pentru a avea posibilitatea de a-i contacta pe cei mai buni profesionisti in domeniu.

  • Familia este cea mai de seama scoala in formarea caracterului.

    autor: Samuel Smiles
  • Casnicia este o arta : trebuie sa o creezi din nou in fiecare zi.

    autor: Rabindranath Tagore
  • Tineri casatoriti, intrati in camera nuptiala ca intr-un templu in care se aduce prinos naturi!

    autor: Pitagora