1_400_175Fiecare dintre noi isi doreste ca luna de miere sa fie cea mai frumoasa si romantica vacanta din viata pe care tocmai o incepem ca pereche oficiala. Luna de miere este, parca, reconfirmarea unei mari iubiri, vacanta ideala in care traim clipe romantice alaturi de cel sau cea care ne va fi alaturi, speram, o viata intreaga. Datorita caracterului unic al acestei vacante, alegerea destinatiei perfecte poate fi dificila. Ce spuneti de Londra?

Londra, capitala Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, este una dintre cele mai mari si cele mai vizitate capitale europene. Cu o istorie de aproximativ 2000 de ani, Londra este una dintre cele mai populate zone metropolitane si, de asemenea, una dintre cele mai spectaculoase. In ciuda renumelui mondial, a istoriei si atractiilor sale turistice, trebuie sa recunosc ca Londra nu se numara prea des printre primele alegeri ale cuplurilor romantice atunci cand isi planifica luna de miere.

Big Ben este poate cel mai celebru simbol al orasului si locul de unde cei mai multi turisti se intorc cu sute de fotografii, luate din toate unghiurile posibile. Celebrul turn cu ceas Big Ben a batut primul minut la 31 mai 1859 si este cel mai mare ceas cu patru laturi din lume si cel de-al treilea ca inaltime. Situat in nordul Palatului Westminster, Big Ben este un monument arhitectural deosebit. In ciuda faptului ca este unul dintre cele mai renumite simboluri ale lumii moderne, interiorul turnului nu poate fi vizitat de turistii straini, desi rezidentii Regatului Unit pot organiza tururi prin Membrii reprezentativi in Parlament. Totusi, turnul nu este dotat cu lifturi, asa ca turistii escortati de ghid si paza trebuie sa urce pe jos cele 334 de trepte pana in varful Big Ben-ului.

Legenda spune ca prima biserica ridicata in acest loc a fost ceruta de Sfantul Petru insusi, care ar fi coborat din cer si a traversat Tamisa in barca unui pescar numit Edric, care a primit ca recompensa de la Sfantul Petru un somon urias.
Westminster Abbey are o istorie de mai mult de o mie de ani, de cand calugarii Benedictini au ridicat aici o manastire, la mijlocul secolului al zecelea. Aici s-au oficiat incoronarile incepand cu anul 1066 si adaposteste locurile de veci a saptesprezece monarhi. Biserica, asa cum este ea astazi, a fost ridicata de Henry al III-lea incepand cu anul 1245 si este una dintre cele mai importante cladiri gotice ale Angliei. Un adapost al comorilor, plina de picturi valoroase, obiecte textile, vitralii si alte artefacte, Westminster Abbey este, de asemenea, locul unde cei mai de vaza oameni ai tarii sunt inmormantati sau comemorati (Charles Dickens, Oliver Cromwell, Thomas Hardy, Rudyard Kipling, Isaac Newton). Luate in ansamblu, mormintele si placile memoriale de aici reprezinta cea mai semnificativa colectie de sculptura monumentala a Regatului Unit.

  • Casatoria : este ceea ce numesc vointa a doua persoane de a creea una care este deasupra celor care au zamislit-o

    autor: Friedrich Nietzsche
  • Casatoria este ultima noastra sansa de a ne maturiza.

    autor: Joseph Barth
  • Nu te casatori cu persoana alaturi de care crezi ca poti trai ; casatoreste-te cu acea persoana fara de care nu poti trai.

    autor: James C. Dobson