1_400_166Va place sa calatoriti cu trenul, sa admirati peisajele care se deruleaza in fata ochilor asemeni unor imagini de film si sa va faceti noi cunostinte? Sunteti romantici, admirati frumosul si sunteti adeptii unui stil de viata elegant si luxos? Daca raspunul la aceste intrebari este afirmativ atunci ati putea alege ca destinatie pentru luna de miere o croaziera cu Orient-Express-ul, trenul el mai cunoscut din lume. Destinatie misterioasa, scena perfecta a intrigilor si pasiunilor, legendarul tren continua sa exercite o mare fascinatie, devenind subiect de fictiune. Sa nu uitam de celebrul roman al Agathei Christie "Crima din Orient Express" care a fost adaptat pentru cinema si care s-a bucurat de un real succes.

Inaugurat in 1883, Orient Express lega capitala Frantei de Giurgiu, trecand prin Constantinopol, Strasbourg, Viena, Budapesta si Bucuresti. Deschiderea tunelului Simplon in 1921 a permis accesul spre Instambul via Milano, Venetia si Trieste. Anii '30 a fost perioada de glorie a Orient Express-ului, cand i-a castigat reputatia pentr confortul si luxul sau, avand in garnitura vagoane de dormit si vagoane restaurant, fiind renumit si pentru calitatea bucatariei sale. Clientii Orient Express erau formati din capete incoronate, oameni de afaceri, diplomati si burghezi. Al doilea razboi mondial a intrerupt serviciul, care va fi reluat definitiv dupa 1977.

Orient-Express are trei servicii paralele functionale: Orient Express (traseul clasic), Simplon Orient Express (prin Italia) si Arlberg Orient Express care circula via Zurich si Innsbruck spre Budapesta, cu vagon de dormit spre Bucuresti si Atena.La plecarea trenului din prima gara, un steward va intampina si va conduce pana la compartimentul vostru privat, unde veti servi micul dejun si ceaiul de dupa-amiaza. Dejunul va fi servit in vagoul restaurant, unde calitatea impecabila a serviciului insoteste meniul rafinat. Trenul are si un vagon bar, celebru deja pentru cocktail-urile sale si pentru atmosfera primitoare. Acesta dispune si de un serviciu activ 24 din 24 pentr bauturi si gustari. Calatoria cu Orient-Express-ul presupune si anumite regului in ceea ce priveste tinuta calatorilor: sacou si cravata pentru domni, in timpul zilei, iar seara smoking, tinuta doamnelo fiind si ea in ton cu cea a domnilor.

  • Familia este cea mai de seama scoala in formarea caracterului.

    autor: Samuel Smiles
  • Sfatul meu este sa te casatoresti. Daca vei avea o nevasta buna, vei fi fericit; daca nu, vei deveni filosof.

    autor: Socrate
  • Dragostea este o floare care devine fruct prin casatorie.

    autor: Provern finlandez