Muzica de petrecereOrganizarea unei petreceri necesita o imbinare intre munca si inspiratie, pentru ca uneori munca poate fi in zadar fara idei inspirate care sa o faca sa merite. Inainte de a trece la realizarea pasilor pentru organizarea unei petreceri reusite este nevoie de stabilirea unor aspecte importante printre care stabilirea listei de invitati, alegerea locatiei, definirea unei tematici, alegerea meniului, a decoratiunilor pentru sala, a muzicii pentru petrecere si a altor detalii. Daca unul dintre aceste aspecte nu este tratat cu atentie, exista o posibilitate desul de mare ca intregul eveniment sa fie sortit esecului. Intr-adevar, unele dintre aspecte sunt mai importante ca altele, motiv pentru care intotdeauna este recomandata realizarea unor liste de prioritati. Asadar, inainte de toate este bine ca organizarea sa fie inceputa cu stabilirea listei lucrurilor de facut pentru a nu uita nimic.

Cum se alege muzica de petrecere

Urmeaza fixarea bugetului si alegerea datei si orei, stabilirea listei de invitati, precum si alegerea locatiei de petrecere. Pentru acestea este nevoie sa va raspundeti la intrebari precum: Ce fel de petrecere o sa fie? Cu prietenii apropiati sau o petrecere mare intr-o sala destinata unor astfel de evenimente? Seara dansanta sau nu? Care este bugetul de care dispun? In functie de raspunsurile date, trebuie sa determinati un numar maxim de invitati si sa stabiliti o lista initiala in functie de care va fi aleasa locatia. Daca petrecerea va avea loc acasa, lista invitatilor trebuie redusa la marimea casei/sufrageriei/gradinii. Daca lista este prea lunga, atunci ar fi bine sa va ganditi de la inceput la o sala de petreceri.

Daca petrecerea este organizata pentru a sarbatori un eveniment anume, trebuie stabilita o anumita tema, mai ales ca acest lucru va simplifica alegerea decoratiunilor si a animatiilor. Uneori poate fi de ajuns si alegerea unei simple culori tematice pentru ca decorul petrecerii sa fie unul reusit. Tot in functie de tema aleasa pot fi alese si invitatiile.  Acestea pot fi realizate manual pentru a fi trimise prin curier, imprimate sau realizate in format electronic pentru a le trimite prin telefon, email, mesaj sau retea sociala.

Muzica de petrecere si lumina vor fi decisive pentru ambianta petrecerii, iar acest lucru implica tratarea acestui aspect cu atentie la detalii. Poate fi ales un DJ sau o formatie care canta la petreceri in functie de tematica, de invitati si de scopul general al petrecerii. Daca nu doriti sa va complicati in acest fel, puteti folosi un calculator cu sistem de sonorizare si aplicatii de muzica unde sunt deja predefinite playlisturi tematice in functie de gen, de epoca, de ambianta etc. Trebuie pregatite dinainte liste cu muzica destul de lungi pentru a fi siguri ca aceasta canta tot timpul petrecerii. Este bine sa existe mai multe liste, in functie de modul de derulare a petrecerii: una pentru aperitiv, una pentru felul principal, una pentru dans, una pentru momente de socializare etc. Sistemul de sonorizare trebuie sa fie neaparat adaptat tipului de petrecere, locatiei si numarului de invitati.

Pentru ca reusita sa fie sigura, muzica de petrecere este insotita intotdeauna de o lumina adecvata: nuante calde pentru o ambianta intima, jocuri de lumini pentru crearea atmosferei de dans. Fiind atent la astfel de detalii si tinand seama de aspectul final generat de ele, petrecerea nu va avea cum sa fie altfel decat una reusita.

  • Casatoria este fara indoiala, starea de perfectiune sociala.

    autor: Napoleon Bonaparte
  • Tineri casatoriti, intrati in camera nuptiala ca intr-un templu in care se aduce prinos naturi!

    autor: Pitagora
  • Casnicia este o arta : trebuie sa o creezi din nou in fiecare zi.

    autor: Rabindranath Tagore