1_400_29

Jartiera este un simbol al misterului si cel mai important, al virginitatii. Potrivit simbolisticii culorilor in ceea ce priveste jartiera, se mai spune si faptul ca albastrul si albul reprezinta culorile dragostei, puritatii si fidelitatii.

Jartiera se gaseste si in numele unui ordin cavaleresc – Ordinul Jartierei, unul dintre cele mai importante ordine cavaleresti britanice, recunoscut pentru credinta in fidelitatea suprema. Decoratiile militare ale acestui ordin au fost inspirate dintr-un eveniment care dateaza din secolul 4, unde Regele Edward al 3-lea al Angliei dansa cu Contesa de Salisbury.

In timpul dansului, jartiera contesei a cazut pe podea si inainte ca oricine sa observe, jartiera se atasase de piciorul regelui. Acea jartiera era o banda confectionata din matase, cu trandafiri aurii si insertii de matase aurii. In acest ordin cavaleresc, se obisnuieste ca jartiera sa fie purtata pe bratul stang al femeii, in timp ce barbatii sunt nevoiti sa o poarte mai jos de genunchiul stang.Astazi, radacinile jartierei au fost lasate in urma, iar culturile europene si-au format propriile obiceiuri.

  • O femeie frumoasa place ochilor, o femeie buna place inimii; una este o bijuterie, cealalta este o comoara.

    autor: Napoleon
  • Tineri casatoriti, intrati in camera nuptiala ca intr-un templu in care se aduce prinos naturi!

    autor: Pitagora
  • Familia este cea mai de seama scoala in formarea caracterului.

    autor: Samuel Smiles