1_400_176Santorini este considerata una din cele mai frumoase insule ale Greciei, un adevarat paradis al indragostitilor care te intampina cu apusuri de soare spectaculoase, cladiri albe cu ferestre albastre, stanci abrupte, plaje negre si rosii cu roci vulcanice, sate traditionale asezate pe marginea stancilor, ruine antice si peisaje unice.

Insula este un monument din punct de vedere geologic si arhitectonic si este locul perfect pentru un sejur romantic fiind una din principalele recomandari ale agentiilor de turism pentru luna de miere. Daca toate acestea nu te-au convins legenda insulei spune ca Santorini este o parte a legendarei Atlantida. Legenda spune ca din lumea pierduta a Atlantidei a supravietuit doar spiritul Zeitei Acantar, zeita protectoare a mireselor ce poate fi zarita doar de cei indragostiti la apusul soarelui.

Distanta
1202 km
Transport Cu avionul (acces direct 1h si 40 minute), masina proprie sau autocarul.
Moneda folosita euro
Acte necesare Turistul trebuie sa detina un buletin sau pasaport valabil.

Santorini este o insula vulcanica din Marea Egee, apartinand de arhipeleagul Insulelor Cicladice. Numele original al insulei a fost "kallisti" - care inseamna " cea mai frumoasa" iar numele actual provine de la biserica de pe insula, inchinata Sfintei Irene (Santa Rini). Peisajul divers si spectaculos al insulei se datoreaza unui proces vulcanic ce a condus la prabusirea terenului si formarea unei depresiuni inchise inundata de apa marii, caldarea geologica Santorini. Capitala insulei este Fira si se afla pe o panta abrupta a stancii, la 260 metri deasupra marii.

  • Casatoria este fara indoiala, starea de perfectiune sociala.

    autor: Napoleon Bonaparte
  • Tineri casatoriti, intrati in camera nuptiala ca intr-un templu in care se aduce prinos naturi!

    autor: Pitagora
  • Casnicia este o arta : trebuie sa o creezi din nou in fiecare zi.

    autor: Rabindranath Tagore