Tort nuntaFie ca petrecerea de nunta are loc intr-o sala destinata acestui tip de eveniment, fie ca are loc intr-un restaurant, un castel magnific ca in povesti sau intr-un cadru exceptional in aer liber, cheia intregii petreceri este reprezentata de un element care cu timpul a devenit simbolic: tortul de nunta (denumit si tortul mirilor).

Cum ar trebui sa fie un tort de nunta reusit

Tortul mirilor este prajitura traditionala destinata acestui tip de petrecere; acesta este, de regula, cel care anunta finalul petrecerii si este momentul cel mai asteptat al serii. Fiind adaptat temei petrecerii, dar si invitatilor, tortul mirilor ia, de regula, forme speciale si este facut din cele mai bune ingrediente. Acesta poate aparea sub forma de piramida, de casa sau alte forme originale, caz in care poate fi facut din ingrediente oarecum atipice.

Capacitatea unui tort de nunta difera in functie de numarul invitatilor si poate cuprinde o gama larga de arome sau culori, iar piesa de rezistenta a sa este data de figurinele care ii reprezinta pe tinerii insuratei in varful sau.

Chiar daca majoritatea prefera sa aiba un tort de nunta, acesta fiind reprezentativ evenimentului, exista si persoane care aleg doar simple prajituri combinate in diverse feluri la partea de desert a petrecerii. Exista totusi si cei care aleg si tort, si prajituri pentru a se bucura de o doza dubla de dulce. Oricare ar fi alegerea, cel mai important lucru este aspectul estetic, deoarece prajiturile trebuie sa bucure mai ales ochii pentru ca papilele gustative sa fie „impresionate”. Din acest motiv, este recomandat ca tortul mirilor sau celelalte prajituri alese pentru nunta sa fie pregatite de un profesionist talentat in produse de cofetarie.

Aceasta „opera de arta” ar fi bine sa fie rezervata mainilor unui artist, deoarece este cea care uimeste invitatii si face sa se aprinda toate aparatele de fotografiat. In general, acesta este facut de cofetarul restaurantului ales sau de un alt furnizor, insa exista si situatii in care tortul este lasat pe seama cofetarului in care aveti deplina incredere pentru ca il cunoasteti de multa vreme. Oricare ar fi varianta aleasa pentru obtinerea tortului, este bine sa consultati cateva fotografii cu torturi si alte prajituri pe internet sau in diverse reviste; acest lucru v-ar putea determina sa decideti daca alegerea merge spre clasic sau spre creativ sau daca rezultatul obtinut corespunde asteptarilor avute. De asemenea, exista posibilitatea sa gustati diverse creme sau mici bucati din prajituri pentru ca alegerea sa fie mai usoara.

Alegerea tortului trebuie sa se faca inainte de destul de mult timp astfel incat cofetarul sa aiba timp sa realizeze totul asa cum i-au fost date indicatiile.

Pretul tortului de nunta este afisat la inceput cu titlu de informare si variaza in functie de dificultatea realizarii sale si de numarul de invitati, precum si de ingredientele folosite.

Ceea ce impresioneaza invitatii in cazul torturilor de nunta sunt mai ales elementele de originalitate care dau petrecerii aerul de unicitate, iar mirilor le ofera sansa de a ramane cu amintiri de neuitat de la petrecerea in care joaca rolul principal.

  • Nu te casatori cu persoana alaturi de care crezi ca poti trai ; casatoreste-te cu acea persoana fara de care nu poti trai.

    autor: James C. Dobson
  • O casatorie de succes necesita sa te indragostesti de mai multe ori , de fiecare data de aceeasi persoana.

    autor: Mignon McLaughlin
  • Casatoria : este ceea ce numesc vointa a doua persoane de a creea una care este deasupra celor care au zamislit-o

    autor: Friedrich Nietzsche