1_400_163Varsovia este capitala Poloniei si, spre diferenta de celelalte mari capitale din Europa, Varsovia este cunoscuta nu neaparat pentru marimea sa sau varsta sa, ci pentru indestructibilitatea sa. Este un oras care a renascut de mai multe ori din cenusa razboiului. Cu toate acestea, nimeni nu ii poate nega frumusetea, Varsovia numarandu-se printre cele mai vizitate capitale Europene.

Ca si populatie, Varsovia nu este un oras extraordinar de mare, el avand pana in 2 milioane de locuitori, insa oamenii de aici sunt recunoscuti pentru ospitalitatea si bunavointa lor, incercand parca in felul acesta sa isi spuna povestile si sa convinga turistii ca au o tara frumoasa, ce merita apreciata.

Daca v-ati hotarat sa va petreceti luna de miere in Polonia, trebuie sa stiti inca de pe acum ca veti avea foarte multe locuri si atractii turistice de vizitat. Varsovia nu este neaparat o destinatie in care sa mergi si sa te relaxezi, uitand de tot. Desigur, puteti face si asta, insa daca sunteti curiosi sa aflati cate ceva despre oamenii de aici, despre istoria orasului si sa va relaxati intr-un mod activ, atunci aici o veti putea face cel mai bine. Orasul Vechi de exemplu, un fel de cartier aparte al Varsoviei este probabil unul dintre cele mai interesante locuri din acest oras. In ciuda numelui sau, aici veti vedea cladiri moderne, zgarie-nori si magazine de lux, insa daca veti cauta cu atentie va veti putea da seama de unde ii vine numele. Printre toate cladirile noi se ascund parca, uitate de timp, marturii ale epocii comuniste, cu povesti aparte, care asteapta doar sa fie descoperite.

  • Cea mai inalta fericire de pe pamant este casatoria.

    autor: William Lyon Phelps
  • Casnicia este o arta : trebuie sa o creezi din nou in fiecare zi.

    autor: Rabindranath Tagore
  • Tineri casatoriti, intrati in camera nuptiala ca intr-un templu in care se aduce prinos naturi!

    autor: Pitagora