1_400_171Venetia este principalul oras al regiunii Veneto si al Italiei nord si unul dintre putinele orase din lume declarate in intregime, drept patrimonii ale umanitatii de catre UNESCO. Laguna orasului Venetia s-a format in jurul anului 800 i.C., Venetia fiind cunoscut de catre toata lumea ca si orasul gondolelor si al canalelor, un oras-muzeu, fascinant si plin de romantism ... o destinatie perfecta pentru luna de miere sau pentru orice alta vacanta.

Azi orasul Venetia este impartit in sase cartiere: Dorsoduro, Santa Croce, San Polo, San Marco, Cannaregio si Castello, cuprinzand 118 insule, 354 poduri si 177 canale. Centrul orasului este considerat insa Piata San Marco, aici gasindu-se si Bazilica San Marco si Palatul Ducal, niste monumente de-a dreptul fascinante prin arhitectura lor. Cu toate acestea, nu numai arhitectura atrage turistii la Venetia, ci si carnavalul ce are loc in fiecare an, activitatile culturale din galeriile de arta si muzee, teatrul si spectacolele ce au loc aproape tot timpul in acest oras.

  In luna Februarie Venetia isi ia masca medievala si devine unul din cele mai vizitate orase din lume. Organizat anual, Carnavalul din Venetia este primul mare eveniment turistic de dupa sarbatorile de iarna. Pe perioada festivalului, Venetia devine locul ideal pentru parade, spectacole, concerte si piese de teatru in aer liber, atragand vizitatori din toate colturile lumii.

  • Dragostea este o floare care devine fruct prin casatorie.

    autor: Provern finlandez
  • Casatoria : este ceea ce numesc vointa a doua persoane de a creea una care este deasupra celor care au zamislit-o

    autor: Friedrich Nietzsche
  • Casatoria este ultima noastra sansa de a ne maturiza.

    autor: Joseph Barth