1_400_168Viena este considerata una dintre cele mai frumoase capitale ale Europei si tocmai de aceea nu ar trebui sa treceti cu vederea o astfel de destinatie pentru luna de miere. In plus, daca sunteti iubitori de muzica clasica, acesta este orasul natal al marilor Mozart si Beethoven, un argument in plus pentru a nu mai sta pe ganduri si a lua decizia imediat.Orasul va va cuceri imediat prin arhitectura sa in care predomina stilul baroc si art nouveau, va va impresiona de-a dreptul cu viata sa culturala, iar la final o sa va ofere relaxarea totala intr-una din cafenelele sale centrale, in care veti putea gusta specialitati precum snitelul vienez sau unele dintre cele mai revigorante vinuri austriece.

Daca vreti sa prindeti cea mai buna vreme in vacanta voastra la Viena atunci ar trebui sa mergeti la sfarsitul primaverii sau la inceputul toamnei. Pe timpul verii temperaturile cresc destul de mult, depasind uneori 35 de grade.Cele mai bune preturi sunt in lunile de dupa sarbatorile de iarna. Din ianuarie si pana in martie aproape, magazinele au reduceri considerabile, asa ca puteti sa va bucurati si de o sesiune de shopping in luna de miere, daca alegeti aceasta perioada.

In complexul Hofburg veti gasi multe dintre obiectivele turistice ale orasului. Fie ca vreti sa va informati asupra istoriei Vienei, fie ca vreti sa faceti un tur pe la cele mai importante muzee, sau sa admirati doar arhitectura impresionanta, aici cu siguranta nu va veti plictisi.Viena este renumita pentru muzica sa, asa ca daca ajungeti in week-end nu ratati concertul copiilor de la Viena Boys Choir, in fiecare dimineata in Complexul Hofburg sau la Opera de Stat. In plus, cu o vizita la Muzeul Muzicii (House of Music) veti putea afla lucruri interesante despre trecutul muzical al orasului si veti putea compune chiar si voi o piesa, folosindu-va de niste echipamente interactive.

  • Nu te casatori cu persoana alaturi de care crezi ca poti trai ; casatoreste-te cu acea persoana fara de care nu poti trai.

    autor: James C. Dobson
  • O femeie frumoasa place ochilor, o femeie buna place inimii; una este o bijuterie, cealalta este o comoara.

    autor: Napoleon
  • Casatoria este ultima noastra sansa de a ne maturiza.

    autor: Joseph Barth